Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τραχανόσουπα η κόκκινη

Τραχανόσουπα η κόκκινη 

     Μια τραχανόσουπα που δοκίμασα σε ένα χωρίο της Ευρυτανίας από μια γιαγιά ένα κρύο χειμώνα και ξετρελάθηκα, της ζήτησα τη συνταγή αμέσως!



Συνταγή για 2 άτομα

  • Μισή κούπα γλυκός ή ξινός τραχανάς 
  • 200γρ. κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα σε καρέ
  • Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Πιπέρι κόκκινο καυτερό
  • Πιπέρι κόκκινο γλυκό 
  • Αλάτι 
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Δυο ποτήρια νερό ζεστό
    Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει μαζί με τα πιπέρια, μετά ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα το νερό (ζεστό) το αλάτι και το αφήνουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά να μαγειρευτεί για 20 λεπτά με καπάκι. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στη σούπα τον τραχανά μας για άλλα 5 λεπτά και ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα. Τέλος στο σερβίρισμα ρίχνουμε φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.  Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μια πηχτή σούπα αλλά όχι και να κόβεται με το μαχαίρι, γιαυτό τον λόγο το συγκεκριμένο φαγητό το μαγειρεύουμε όταν θα θέλουμε να το φάμε και όσο θέλουμε να φάμε, γιατί αν μείνει ο τραχανάς τραβάει όλα τα υγρά της σούπας φουσκώνει  και πήζει. 
Εγώ στο πιάτο μου στάζω και λίγο λεμόνι της πάει τέλεια και ας είναι κοκκινιστή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου