Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Λικέρ Λεμόνι

 

Όλοι λίγο πολύ μπορούμε να βρούμε λεμόνια σπιτικά, χωρίς φάρμακα ψεκασμούς και κυρίως κέρωμα!
  •  Λεπτές φλούδες  από 12 λεμόνια, με το πίλερ όσο ποιο λεπτά μπορούμε.
  • 1,5 του λίτρου τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο 
Αυτά τα βάζουμε σε βάζο αποστειρωμένο και το φυλάμε σε σκοτεινό και υγρό μέρος για ένα μήνα.
Για το σιρόπι.
  • Ένα λίτρο νερό
  • 750γρ. ζάχαρη 
Αφού περάσει ο μήνας όπου η φλούδα (εδώ πρέπει να προσέξουμε να μη βάλουμε πολύ λευκό για να μη μας πικρίσει) έβγαλε όλα της τα έλαια τα αρώματα αλλά και το όμορφο διάφανο της κίτρινο χρώμα, σουρώνουμε. Τότε ετοιμάζουμε το σιρόπι το οποίο αφήνουμε σε βρασμό μόνο 2 με 3 λεπτά, κατεβάζουμε. Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύουμε το τσίπουρο με το σιρόπι. Με ποσότητα του σιροπιού μπορείτε  να ρυθμίσετε μόνοι σας το πόσο δυνατό ή ελαφρύ θέλετε το ηδύποτο σας!
Προσοχή μη χρησιμοποιήσετε μαύρη ζάχαρη γιατί θα χαλάσει πολύ το χρώμα!        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου